[Commercial Review] Seat, Campina, Interpolis
- Bureaus
- 24 jul 2015 @ 11:40
- Link
-
Machiel Verkuyl
strategy director
Initiative - MediabureauCommercials
- 24 jul 2015 @ 11:40
- Machiel Verkuyl
Deze keer kijken we naar drie publieksfavorieten. Drie TV spotjes waarvan het publiek, in de vorm van een nominatie voor de Gouden Loekie, heeft aangegeven dat ze favoriet zijn. Dát ze leuk zijn staat vast. De vraag is dan, waarom is het een goed idee?
Seat - The Promise
Jij krijgt straks een ... ijsje! De internationaal erkende universele manier om kinderen een tijdje tevreden te houden. Wat een heerlijk inzicht. Seat vertelt ons in weinig woorden dat de actieradius van hun Leon zó groot is dat je veel tankstations aan je voorbij kan laten gaan. Het mooie aan het concept is dat het mondiaal bruikbaar is, voor iedereen herkenbaar en ook nog met zeer weinig copy afkan. "Technology to enjoy" is ook raak: de mens centraal. Prima positionering.
Wat grappig is om te weten is dat de Seat motor die wordt aangegeven ook wordt gebruikt in de Volkswagen Golf, de Audi A3 én de Skoda Octavia. Allemaal hebben ze hetzelfde (opgegeven) verbruik, met exact dezelfde tankinhoud. Bovendien komen de prijzen erg dicht bij elkaar. Logisch, want alle onderdelen worden binnen de VAG groep gedeeld. En dat maakt dat deze commercial net zo goed had kunnen gaan over het hebben van een 360 graden ronddraaiend stuur.
Mooi, wat reclame kan doen.
Campina - Sterk met Campina
Een merkcampagne van Campina die gaat over magere yoghurt, yoghurt en melk. Waarom vinden we deze campagne zo leuk?
Allereerst is er het bekende gezicht van Epke. Het is gebleken uit studies dat als er een bekend gezicht voorbij komt in de eerste 5 seconden, dat de aandacht voor het spotje significant meer is. In de eerste seconden beoordelen onze hersenen blijkbaar of dit spotje wel/niet leuk genoeg is om uit te kijken.
Ten tweede: we kijken in de scenes erna naar onszelf. Leuk, want pretentieloos en grappig om ons eigen gedrag op de hak te nemen. Daarna - onvermijdelijk - de packshot. Want Campina is ook een beetje van ons allemaal. En melk is goed voor elk. Eeh, nee, "Sterk met Campina".
Dat Campina met de campagne de branche een beetje helpt, is niet zo erg. Ze zijn een grote speler op het (inter)nationale vlak en hebben veel baat bij promotie van zuivel in het algemeen. Bovendien consumeren wij als Nederlanders minder melk, een trend die al langer aanwezig is. Campina voelt dit, samen met de Russische boycot die ze zo'n 80 miljoen euro kost, hard.
De commercial voelt precies zoals het merk Campina: Hollands, een beetje van ons allemaal.
Sterk.
Interpolis - Echo
"Drie. Drie, hè pappa?". Dat zinnetje blijft verrassend lang in je hoofd hangen. En hoe snel kun je een situatie duidelijk maken?! Het beeld had stil kunnen staan, dan nog had je de situatie begrepen. Herkenbaar.
Wat Interpolis dán doet is eigenlijk meer retentie dan verkoop: ze laten als merk zien hoe ze daar mee omgaan. Dat ze dit soort situaties vooraf misschien niet zien aankomen, maar ze hebben er al wel een antwoord op. En dat is fijn bij een verzekeraar. Glashelder. Geen "kleine lettertjes" maar grote daden.
-
Machiel Verkuyl
- Werkt bij: Initiative
- Functie: strategy director
- Website:http://www.initiative.nl/
- Profiel »
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Laatste reacties
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Meest gelezen
Laatste Nieuws
- Interne communicatie kan wel wat... 15-05-2025
- ASN Bank lanceert nieuwe merkstijl15-05-2025
- 'Een stukje van mij' van KPN en... 13-05-2025
- Mentos kiest HPB voor... 13-05-2025
- Campagne ‘Nee tegen vapen’ richt... 13-05-2025
- 12-05-2025
MarketingTribune Events
- 15mei 2025
Retail Media Day
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day
De nieuwste selectie whitepapers
- Qualifio marketingkalender 2025
- Bereik je klant via WhatsApp - nog vóór ze jou nodig hebben
- Building a Data Platform for Analytics & Activation
- 40 pagina's vol online groeikracht
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management